Panzanella broodsalade met tomaat

salades
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1224 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Besprenkel het brood met ca
  2. 4 eetlepels koud water en laat het ca
  3. 10 minuten weken
  4. Knijp het brood voorzichtig uit en scheur het in stukjes van ca
  5. 1 cm
  6. Snijd intussen de schoongemaakte tomaatjes in tweeën of in vieren en de komkommer in stukjes
  7. Snipper de gepelde ui
  8. Snijd de uitgelekte ansjovis in stukjes van ca
  9. 2 cm
  10. Klop een dressing van de azijn, zout en peper naar smaak en de olie
  11. Meng in een schaal het brood, de tomaat, komkommer, ui, dressing en de gesnipperde kruiden door elkaar
  12. Laat de salade ca
  13. 10 minuten staan, zodat de smaken kunnen intrekken
  14. Garneer de salade met de ansjovis
  15. De broodsalade is ook een prima lunchgerecht

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha