Pasta-tonijnsalade1

salades
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1051 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel voor de dressing de sjalotjes en de knoflook en snijd ze fijn
  2. Ontvel de tomaat, snijd hem doormidden en verwijder de kern; snijd het vruchtvlees in blokjes
  3. Breng een grote pan water met zout en een flinke scheut olijfolie aan de kook, kook hierin de pasta beetgaar
  4. Giet af
  5. Laat de tonijn goed uitlekken
  6. Verhit voor de dressing een wok op het vuur, giet de olie erin en bak hierin de blokjes spek uit
  7. Fruit sjalot en knoflook enkele minuten bij het spek en schep de tomatenblokjes 1 minuut mee om
  8. Neem de pan van het vuur en roer de pesto en de balsamico-azijn erdoor
  9. Schep de warme pasta, de tonijn, de olijven en de kappertjes door de dressing
  10. Breng deze lauwe salade pittig op smaak met peper
  11. Serveer de salade op grote verwarmde borden en bestrooi ze met ragfijn gesneden basilicum

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha