Rijstsalade met ham en kaas

salades
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 789 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
  2. Als de rijst gaar en mooi droog is doe hem dan in een kom en laat hem afkoelen
  3. Snijd de ham en kaas in blokjes en doe deze bij de afgekoelde rijst in de kom
  4. Maak de prei schoon, snijd hem in dunne ringetjes, was het en laat het uitlekken
  5. Doe deze dan ook in de kom
  6. Maak de paprika schoon, snijd hem fijn en snijd hem in hele kleine stukjes en doe ook deze in de kom
  7. Schil de komkommer, snijd deze in blokjes en doe ook deze in de kom
  8. Laat de doperwtjes uitlekken en ook deze mogen in de kom
  9. Schil de appel, verwijder het klokhuis, snijd hem in blokjes en besprenkel deze met wat citroensap
  10. Doe ook de appel in de kom en schep alles goed door elkaar
  11. Roer in een kommetje de mayonaise, slagroom en kerriepoeder door elkaar
  12. Schep dit sausje door de salade en laat de salade 1 uur op een koele plaats staan

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha