Rode koolsalade met ham en broodkorstjes

salades
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 762 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak de koolbladeren schoon en verwijder de dikke nerven
  2. Snijd de bladeren in flinterdunne reepjes
  3. Spoel ze onder stromend water en laat ze uitlekken of zwier ze droog
  4. Bereid een vinaigrette met de olie, de azijn, de peper en het zout
  5. Snijd de gekookte ham in dobbelsteentjes van 1/2 cm
  6. Blancheer ze in kokend water en spoel ze onder stromend water
  7. Laat ze uitlekken
  8. Snijd het brood ook in dobbelsteentjes van 1/2 cm
  9. Bak de brood- en hamblokjes krokant in boter en houd ze warm
  10. Halveer de stukjes witloof en snijd er fijne reepjes van
  11. Roer de kooljulienne door de vinaigrette en voeg het witloof toe
  12. Verdeel de salade over 4 borden en strooi er de broodkorstjes en de ham over
  13. Kruid met versgemalen peper
  14. Strooi de bieslooksnippers over de salade

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha