Rooie ruggen haringsalade

salades
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 885 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snij 6 Hollandse nieuwe in 6 stukken
  2. Doe 4 dl rode wijnazijn en 1 dl water in een weckpot van een liter, los er 50 g suiker in op
  3. Snij 2 rode uien in ringen en doe bij het azijnmengsel
  4. Doe er ook 4 laurierbladen, 6 gekneusde pimentkorrels, 6 gekneusde peperkorrels en eventueel een stukje mierikswortel bij
  5. Doe de haring erin
  6. Zet 2 dagen koel weg
  7. Laat de pot met vis uitlekken en haal de mierikswortel eruit
  8. Doe een pot gemarineerde biet in een zeef en vang het vocht op
  9. Doe de plakjes biet op een schotel
  10. Haal de vis door het bietjeswater en schik met de uiringen tussen de biet
  11. Garneren met vers dilleblad

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha