Salade Luikse

salades
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 885 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil en gaar de asperges (pinkdunne punten en stukken)
  2. Was de prinsessenboontjes, reinig ze en kook ze in water met wat zout beetgaar
  3. Kook ook de aardappel in water met wat zout
  4. Spoel de peterselie af, verwijder bruine en droge blaadjes, haal de blaadjes van de steeltjes, dep ze droog en hak ze fijn
  5. Laat de prinsessenbonen in een zeef goed uitlekken en bestrooi ze met wat versgemalen peper en zout
  6. Giet de aardappel af, laat hem uitlekken en snijd hem in staafjes van 1/2 cm
  7. Reinig de ui en snijd hem in snippers
  8. Snijd het spek in reepjes en bak die uit
  9. Voeg de uisnippers en de gehakte peterselie toe en laat ze een paar minuten fruiten (gebruik hiervoor een ruime pan)
  10. Giet er de azijn bij
  11. Snijd de asperges in handzame stukken
  12. Voeg de prinsessenbonen, de aardappelstaafjes en de aspergestukken even bij het spek met de ui om warm te worden en verdeel de warme salade over de 4 borden

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha