Salade met boekweit maaltijd

salades
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2734 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Fruit de boekweitkorrels in een pan met dikke bodem gedurende 10 minuten al roerend in boter
  2. Voeg water en zout toe
  3. Laat de boekweit aan de kook komen, draai het vuur laag en laat de boekweit onder deksel in 30 min gaar worden
  4. Maak de korrels los met een vork en laat afkoelen
  5. Intussen schaaft u de rode kool heel fijn en snijdt u de prei in fijne ringetjes
  6. Snijd de appels in kleine blokjes en besprenkel ze met een paar druppels citroensap
  7. Snijd de bieslook fijn
  8. Voor de saus mengt u het citroensap, de olie en de yoghurt in een kommetje en brengt u alles op smaak met peper en zout
  9. Als de boekweit koud is, mengt u er de koude groenten en de noten onder
  10. houd een beetje groenten apart om de salade te versieren
  11. Giet de saus over de salade en schep alles goed door elkaar
  12. Schep er ook de blokjes kaas onder
  13. Versier met de resterende groenten, de hele noten en de bieslook en serveer met een glaasje thee, of verwarmd appelsap met een snuifje kaneel

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha