Salade van appel asperge champignon kruidendress

salades
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 910 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak de verschillende soorten sla schoon, was ze en dep ze droog
  2. Roer voor de kruidendressing de zonnebloemolie met de wijnazijn, de kruiden en zout en peper naar smaak door elkaar
  3. Maak de asperges schoon; verwijder zo nodig het onderste houtige deel en schil de stengels desgewenst
  4. Doe ze in een pan met zoveel water dat ze bedekt zijn; voeg de olijfolie en zout en peper toe
  5. Kook de asperges 5 minuten, neem de pan van het vuur en laat ze in de vloeistof afkoelen
  6. Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen
  7. Snijd de parten in reepjes
  8. Roer de rozensiroop, de edik en de maïsolie door elkaar, voeg zout en peper naar smaak toe en schep deze vinaigrette door de appelreepjes
  9. Laat een uur intrekken
  10. Maak de champignons schoon en snijd ze in gelijke plakjes
  11. Roer de crème fraîche los met het bieslook en zout en peper naar smaak en schep deze saus door de champignons
  12. Leg op acht borden steeds een blad eikenbladsla, een blad kropsla en een blad frisée
  13. Verdeel de uitgelekte asperges op de eikenbladsla, de appelreepjes op de kropsla en de champignonsalade op de frisée
  14. Sprenkel de kruidendressing tussen de slabladeren en garneer met plukjes daikonkers

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha