Salade van eendenborst met frambozen

salades
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 819 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel het vel van de eendenborstfilets
  2. Verwarm de boter in een koekenpan en bak hierin het vlees goudbruin en rosé, neem de filets uit de pan en laat ze afkoelen
  3. Was en pluk de eikenbladsla en de lollo rosso en verdeel ze kransvormig over 4 borden
  4. Snijd de radicchio rosso in smalle reepjes en verdeel deze in het midden op de borden
  5. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan; let erop dat ze niet te donker worden
  6. Schud ze uit de pan en laat ze afkoelen
  7. Pel en snipper de sjalotjes voor de dressing
  8. Klop van de olie met azijn, mosterd, honing en jam in een blender een gladde vinaigrette en breng deze op smaak met zout en peper
  9. Roer de sjalotjes door de dressing
  10. Snijd de afgekoelde eendenborst in heel dunne plakken en drapeer ze op de slasoorten
  11. Verdeel de frambozen erover en giet vervolgens de dressing over het geheel
  12. Bestrooi met de pijnboompitten en serveer direct

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha