Salade van paksoi en met rijstvermi lauwwarm

salades
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1114 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Lauw-warme salade van paksoi en, met rijstvermicelli gepaneerde, gefrituurde gamba's aangemaakt met saffraandressing Was en droog de sla
  2. Snij de paksoi in julienne en was deze zorgvuldig
  3. Snij de tomaten in vieren, verwijder de pitjes
  4. Snij van de prei, wortel en de tomaten een zeer dunne chiffonade en doe deze in de koelkast
  5. Dressing Kook ondertussen 2 deciliter witte wijn met de saffraan in tot deze een klein beetje stroperig begint te worden
  6. Laat het safraanmengsel afkoelen, zeef het
  7. Voeg - onder hard kloppen met de hand - druppelsgewijs 2/3 van de olie toe
  8. Voeg 1½ deciliter azijn toe en peper en zout
  9. Klop de rest van de olie erdoor
  10. Pel de gamba's en maak ze schoon, maar laat de kop zitten
  11. Haal de gamba's door het ei en haal ze daarna door de gebroken (stukjes kleiner dan 1 cm) rijstvermicelli
  12. Zorg dat ze een stevig “jasje” hebben
  13. Bak de paksoi en de sla kort in een klein beetje olie en blus het in de pan af met de dressing
  14. Meng er de sla doorheen
  15. Frituur de gamba's in olie op 180-190 graden (doe dit gelijktijdig met het bakken van de paksoi)
  16. Maak een spiegel van de saus, leg een hoopje paksoi op het bord, daarop de gamba's
  17. Gebruik de chiffonade van prei enz
  18. om af te garneren

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha