Salade van witte bonen met artisjokharten

salades
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1076 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Spoel de witte bonen in zeef onder koud water af en laat ze uitlekken
  2. Laat de artisjokharten uitlekken en snijd ze in vieren
  3. Doe de bonen en de artisjokharten in een schaal en schep ze door elkaar
  4. Pel en snipper de ui
  5. Neem de tijmblaadjes van de takjes
  6. Verhit de olie en fruit de ui 2 minuten zachtjes
  7. Voeg het citroensap, de wijn en de tijm toe en verwarm alles 5 minuten tegen de kook aan
  8. Breng het mengsel op smaak met zout en peper en schep het door bonen (= bonensalade)
  9. Zet de bonensalade afgedekt 30 minuten op een koele plaats, schep de salade af en toe om
  10. Verdeel intussen de peterselie in kleine plukjes
  11. Garneer de salade met olijven en peterselie

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha