Salade van zwezerik en sinaasappel

salades
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1472 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Laat de zwezerik in stromend water spoelen
  2. Snij de winterwortel, ui, prei en peterselie fijn
  3. Laat met een klontje boter in een pan even zweten, voeg de wijn toe en 1½ liter water
  4. Breng aan de kook en laat ½ uur zachtjes trekken
  5. Leg dan de zwezerik erin; breng opnieuw aan de kook, laat 7 minuten zachtjes borrelen
  6. Laat hem in het kookvocht afkoelen
  7. Was de sla en bewaar die in ijswater met een scheutje citroensap
  8. Schil 2 sinaasappels met een dunschiller, snij de schil in dunne sliertjes, kook die 1 minuut in ruim water en spoel ze af met koud water
  9. Snijdt van de sinaasappels de parten los en vang het sap op
  10. Maak hiervan een vinaigrette met een scheutje azijn, ruim olie en peper & zout naar smaak; maak hiermee de sla aan
  11. Ontdoe de zwezerik van vet en vlies
  12. Snij er langwerpige plakken van, haal ze door het losgeklopte ei, dan door het paneermeel en bak ze in wat boter mooi bruin
  13. Strooi er zout over
  14. Droog de sla
  15. Dresseer een hoopje sla midden op een warm bord
  16. Leg de sinaasappelpartjes en de plakken zwezerik om-en-om er tegenaan
  17. Garneer met de sinaasappelschiljulienne
  18. Doe vlak voor het opdienen nog wat vinaigrette over de zwezerik

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha