Tabouleh Marokko

salades
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 3504 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng de groentebouillon aan de kook en roer de couscous erdoor
  2. Laat de couscous opzwellen, neem de pan van het vuur en dek af
  3. Laat 5 min
  4. staan en roer de couscous voorzichtig door, terwijl je 2 eetl
  5. olijfolie toevoegt
  6. Doe de couscous over in een schaal en laat afkoelen
  7. was de komkommer en halveer, verwijder de zaadlijsten en snijd dan in stukken
  8. Strooi 1 eetl
  9. zout over de komkommer en laat uitlekken in een vergiet
  10. Was de tomaten, snijd ze doormidden en verwijder de pitjes
  11. Snijd het vruchtvlees in blokjes
  12. Was de munt, hak de helft fijn en snijd de andere helft in reepjes
  13. Maak een marinade van 3 eetl
  14. sinaasappelsap, limoensap, 6 eetl
  15. olijfolie, mosterd, zout, cayennepeper en de witte wijnazijn
  16. Meng de marinade met de couscous, de komkommer en de tomaatblokjes
  17. Was de rode pepers, halveer ze en verwijder de zaadlijsten
  18. Snijd ze zeer fijn
  19. Ontvel de knoflooktenen en hak ze fijn
  20. Meng het resterende sinaasappelsap en olijfolie met de gehakte knoflook, de fijngesneden rode pepers en de fijngehakte munt
  21. Doe dit bij de couscoussalade
  22. Schep vlak voor het opdienen de reepjes munt door de salade

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha