Witloofslaatje met appel en ham

salades
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1094 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Reinig het witloof, verfris het onder koud stromend water en dep het goed droog
  2. Neem van elk stukje 3 blaadjes
  3. Die zult u straks nodig hebben om het bord te garneren
  4. Verwijder de harde kern en snijd de rest van het witloof zeer fijn
  5. Besprenkel de snippers met 1 el citroensap
  6. Schil de appels en verwijder het klokhuis
  7. Snijd ze in kleine dobbelsteentjes van 3 mm en besprenkel ze ook met citroensap
  8. Zo gaat u verkleuring tegen
  9. Verdeel de ham in dobbelsteentjes van 3 mm
  10. Snijd ook het brood in kleine dobbelsteentjes
  11. Bak ze in een ruime noot boter en laat ze uitlekken op absorberend keukenpapier
  12. Bak de ham kort in boter en laat ze ook uitlekken op keukenpapier
  13. Meng de ham onder de broodkorstjes
  14. Meng nu het witloof en de appelbrunoise
  15. Voeg de mayonaise en de yoghurt toe
  16. Kruid deze salade met versgemalen peper
  17. Schik ze op de koude borden en garneer elk bord met 3 blaadjes witloof
  18. Verdeel er de ham en de broodkorstjes over
  19. Bestrooi met bieslook

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha