Yam pla muek Thaise inktvissalade

salades
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1162 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak de inktvis schoon, verwijder tentakels, kop en andere ongerechtigheden, snij de zakjes in vierkantjes of repen van 3 cm
  2. Doe de inktvis in een pan (geen aluminium) en bedek met water
  3. Doe limoensap erbij, breng aan de kook
  4. Dan het vuur temperen, laat de vis in 40 minuten zacht en mals worden (na 30 minuten controleren)
  5. Giet af en laat afkoelen
  6. Doe de vissaus en limoensap in een kom, pers de knoflook erboven uit
  7. Snipper de chili's en voeg toe
  8. Hak de sereh fijn en voeg toe
  9. Schenk de dressing over de inktvis en schud om
  10. Beleg een schotel met blaadjes sla en schep de inktvis erop
  11. Bestrooi met kokos en koriander

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha