Zeevruchtensalade met a Proven

salades
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 841 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Zet de kabeljauw een nacht in zout
  2. Doe de kabeljauw in een pan kokend water en pruttel 6-8 minuten
  3. Giet het water af
  4. Breek de vis in grove flinters
  5. Gooi vel en eventuele graten weg
  6. Snij de pijlinktvis overdwars in dunne ringen en haal de tentakels eraf
  7. Verhit de olie en leg de ringen erin, bestrooi met zout en cayennepeper en roerbak 1 a 1
  8. 5 minuten
  9. Leg dan op een bord en laat afkoelen
  10. Kook de aardappels gaar en giet af, laat afkoelen en snij in dikke plaken
  11. Kook de eieren hard, giet af, zet onder koud water en laat afkoelen
  12. Snij de venkel door de wortel doormidden en dan overdwars in plakjes van 2 cm breed
  13. Kook 2 minuten in water met zout, neem met een schuimspaan uit de pan en spoel met koud water
  14. Laat uitlekken en kook de sperziebonen 2 minuten in hetzelfde water
  15. Afgieten en afspoelen
  16. Meng de kabeljauw met de pijlinktvis, garnalen, aardappel, venkel, sperziebonen en peterselie
  17. Klop de azijn met mosterd, klop geleidelijk de olie erbij en dan de aioli
  18. Op smaak brengen met zout en peper en voor de salade roeren
  19. Pel de eieren en snij in vieren
  20. Doe de salade op een schaal, garneer met de eieren en eventueel peterselie

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha