Zomerslaatje

salades
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1320 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de komkommer, snijd hem in 2 en verwijder de zaadjes met een koffielepel
  2. Snijd hem in fijne schijfjes en laat hem gedurende 1 uur marineren in een eetlepel zout
  3. Meng regelmatig
  4. Schil de asperges, kook ze gaar in gezouten water (groene asperges ong 6 minuten, witte asperges ong 18 minuten)? houd de topjes apart en snijd de steeltjes in lange reepjes
  5. Reinig de boontjes en kook ze gaar in ziedend gezouten water
  6. Snijd de uien in fijne schijfjes, laat ze even zweten in boter en laat ze uitlekken
  7. Verwijder met een scherp mesje de blaadjes van de artisjokken
  8. Snijd het hooi weg en strijk de bodems in met citroensap
  9. Roer een blanc (=een papje) met de bloem en de azijn
  10. Breng water aan de kook in een diep pannetje (de blanc kookt makkelijk over) en roer er de blanc door
  11. Kook hierin de artisjokbodems gaar
  12. Verfris ze, laat ze uitlekken en snijd ze in julienne
  13. Snijd het spek in blokjes, blancheer ze, verfris ze en dep ze droog
  14. Bak ze dan krokant in een nootje boter en laat ze uitlekken
  15. Schil de paprika's, snijd ze in fijne reepjes en kook ze beetgaar
  16. Maak de veldsla, de rode sla en de krulandijvie schoon en droog ze
  17. Scheur de sla en de andijvie grof
  18. Doe het spek en de uiringen in de slakom en voeg er de mosterd, het citroensap en de dragon- en de frambozenazijn aan toe
  19. Meng alle ingrediƫnten, werk de vinaigrette op met de hazelnoot- en walnootolie en kruid met peper en zout
  20. Leg hierop de slasoorten
  21. Vervolgens schikt u er de gespoelde komkommermaantjes, de artisjok-julienne, de schijfjes radijs, de reepjes asperges, de rode paprika en de tomaten op
  22. Vermeng alles luchtig met de vinaigrette
  23. Versier de slakom met de aspergepunten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha