Boerenkool-worstsaus

sauzen
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2327 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Bak de spekjes in eigen vet zachtjes 10 minuten en neem ze uit het vet
  2. Snipper de ui fijn en fruit de snippers in het spekvet
  3. Leg de boerenkool erop, laat die wat slinken, voeg 1 1/2 dl water toe, breng het aan de kook en stoof het geheel op laag vuur in 25 minuten gaar
  4. Leg er na 15 minuten de in stukjes gesneden rookworst op
  5. Laat de tomaatstukjes uitlekken, vang het vocht op en roer dit met de variatiesaus los
  6. Roer de tomaatstukjes, de uitgebakken spekjes en het meelpapje bij de boerenkool en verwarm alles even al roerend, zodat het kookvocht bindt
  7. Maak de saus af met zout en peper

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha