Creole-saus

sauzen
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1166 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Creole-saus: Snij 4 rode Spaanse pepers en 2 rode paprika's in kleine stukjes
  2. Snipper 2 uien en 6 teentjes knoflook
  3. Snij 1 kg rijpe tomaten in vieren
  4. Verhit 3 lepels (olijf)olie en fruit en uien glazig
  5. Voeg pepers en paprika toe
  6. Even fruiten, dan knoflook erbij
  7. Voeg de tomaten en 1 verkruimeld laurierblad toe
  8. Schep om
  9. Schenk er 2 lepels (kruiden)azijn en 1 dl water bij, breng aan de kook, laat dan 30 minuten afgedekt smoren
  10. Wrijf door een zeef, breng aan de kook tot de gewenste dikte is verkregen
  11. Voeg 3 lepels bruine basterdsuiker toe, 2 theel
  12. piment, 2 theel
  13. tabasco en 2 theel
  14. Worcestershiresaus
  15. Nog even in laten koken

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha