Enchilada Sauce Texas Chili Gravy

sauzen
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1471 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm een zware gietijzeren koekenpan tot die middelheet is
  2. Rooster de pepers met een paar tegelijk lichtjes aan weerskanten
  3. Laat afkoelen en scheur in stukken van 5 cm
  4. Leg de chilipepers in water en week 1/2 uur
  5. Laat uitlekken
  6. Mix pepers en bouillon in gedeelten tot een puree en passeer door de roerzeef
  7. Verhit de reuzel in de koekenpan, voeg bloem toe en roer eenkele minuten zachtjes tot een lichtbruine roux
  8. Roer de peperpuree erdoor en sudder enkele minuten, doe er eventueel wat water bij
  9. De saus moet dik en lobbig zijn
  10. Voeg djinten, oregano en knoflook toe
  11. Meng de tomatenpuree met evenveel water en doe bij de saus
  12. Kruiden met zout en azijn
  13. Laat 30-45 minuten pruttelen of tot de knoflook zacht is
  14. Vis de knoflook eruit, knijp de teentjes leeg en roer de pulp door de lobbige saus

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha