Groene kool-karwijsaus

sauzen
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 805 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snipper de ui
  2. Verwijder de lelijke bladen van de kool, snijd het stronkstukje in vieren en trek de delen los
  3. Was de kool onder stromend water, schoon, sla hem droog en snijd hem in dunne reepjes
  4. Fruit de ui in de boter, voeg dan de kool in gedeelten toe en roerbak al omscheppend, zodat het flink slinkt
  5. Voeg de karwijzaadjes en de rozijnen toe en bak ze mee
  6. Overgiet de koolmassa met de bouillon
  7. Schil de aardappelen en rasp ze grof
  8. Schep het aardappelrasp door de koolmassa en laat alles 12 minuten zachtjes, zodat de saus bindt
  9. Maak op smaak met zout, peper en nootmuskaat en serveer de saus met beetgaar gekookte volkorenmacaroni
  10. Geef de verbrokkelde geitenkaas er apart bij

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha