Pompoen-linzensaus

sauzen
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1215 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwijder de dikke schil en de zaadlijsten van de pompoen en snijd het vruchtvlees in stukken
  2. Snipper de ui, snijd de bleekselderij in kleine blokjes en fruit die met de teentjes knoflook uit de pers in de verhitte olie
  3. Voeg de pompoenstukken toe en bak ze 5 minuten mee
  4. Giet de bouillon erop, voeg de laurier, tijm en paprikapoeder toe, breng de massa aan de kook en laat de pompoen in 30 minuten zachtjes gaar worden
  5. Neem de helft van de pompoenstukjes met een schuimspaan uit de pan, pureer ze en giet de puree terug in de bouillon
  6. Voeg de linzen toe en laat de dunne saus nog 15-20 minuten koken tot de linzen gaar zijn en de saus dik is
  7. Snijd het selderijblad kleiner en laat die de laatste 3 minuten met de saus meekoken
  8. Serveer met macaroni en geraspte kaas

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha