Sambal van Cura

sauzen
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 665 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Alle promente van steeltjes ontdoen
  2. In een grote pan 1/2-¾ L water aan de kook brengen
  3. De promente hierin koken tot ze zacht en vormloos zijn
  4. Schep de promente over in een blender, vermaal ze tot egale pulp, alle pitjes moeten stuk zijn
  5. (ruik niet aan deze pulp!) Blender de rest van de ingrediënten (op de olie na) ook fijn
  6. Meng alle geblenderde massa's goed door elkaar
  7. Maak in een grote braadpan 1/2-¾ L maïskiem-olie dampend heet
  8. Zet het vuur uit, doe dan voorzichtig met een grote opscheplepel de massa in de olie
  9. (hou je adem in en de oogjes half dicht
  10. ) Zet, als al het gespatter over is, het vuur gelijk weer aan
  11. Blijf het mengsel al bakkend roeren (zeker om de 3 à 4 minuten), tot de olie weer uit de massa tevoorschijn komt en er ook niet meer "valt in te roeren"
  12. Dat proces duurt zeker 4 uur! Als u het te snel laat bakken, brandt het aan en kunt u het beter nog eens proberen
  13. Als u het extra "pica" (heet) wilt maken, neem dan meer promente en laat ze na het koken uitlekken in een vergiet
  14. Zo concentreert u wat meer

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha