Schorseneren-roomsaus

sauzen
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1279 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de bacon in 1/2 cm dikke reepjes en bak die in 1 eetlepel van de verhitte boter zachtjes knapperig
  2. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken
  3. Voeg de rest van de boter toe, verhit die, roer er ineens alle bloem bij en laat die even garen
  4. Voeg in gedeelten de melk al roerend aan het bloemmengsel toe, zodat een gladde gebonden saus ontstaat
  5. Laat de schorseneren uitlekken (vang het vocht op) en snijd ze in 3 cm lange stukjes
  6. Roer 2 dl schorsenerenvocht bij de saus, roer de groente erbij en laat de saus onder af en toe roeren nog 8 minuten zachtjes koken
  7. Roer de room met de eierdooier los en roer dit met de spekjes bij de saus
  8. Verwarm de saus, maar laat hem niet meer koken, zodat de saus bindt
  9. Maak de saus op smaak met zout, peper uit de molen, citroensap en nootmuskaat
  10. Serveer de saus met macaroni

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha