Witlof-ham-kaassaus

sauzen
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1426 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de witlofstruikjes overlangs in vieren, snijd iets van het stronkje schuin weg, maar zo, dat de blaadjes nog vast blijven zitten
  2. Smelt de boter in een (goed sluitende) hapjespan en leg de kwartstronkjes erin
  3. Giet op de witlof 1/2 dl water en smoor de stronkjes 20-25 minuten afgedekt
  4. Snijd de ham in blokjes
  5. Smelt de boter en voeg ineens alle bloem toe, laat die even garen en voeg in delen al roerend de melk toe, zodat een gladde saus ontstaat
  6. Roer de hamblokjes en het bonekruid erbij en laat de saus onder af en toe roeren zachtjes een paar minuten pruttelen
  7. Roer er tot slot de helft van de kaas bij
  8. Schep de saus in een voorverwarmde schaal en schep de witlofkwarten erop
  9. Lepel het restje vocht van de witlof over de struikjes
  10. Bestrooi het gerecht met de kaas en serveer het direct met volkorenmacaroni

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha