Bisque de crevettes

soep
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1052 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Bereiding: Pel de garnalen en trekt het donkere darmpje eruit
  2. Houd de kop en de schalen apart
  3. Verhit de boter in een pan en bak de garnalenkoppen en -schalen een 5 minuten
  4. Kraak de schalen licht
  5. Voeg de bloem toe en roer tot een en ander bindt
  6. Voeg de bouillon en paprikapoeder toe
  7. Breng dit al roerende aan de kook
  8. Laat de soep vervolgens 10 minuten op een laag vuur koken
  9. Zeef het mengsel
  10. Giet de soep (vloeistof) weer in de pan en voeg de garnalen toe
  11. Kook deze een paar minuten mee
  12. Laat de soep iets afkoelen en pureer vervolgens de soep
  13. Voeg de room en sherry toe en warm het geheel nog eens goed op
  14. Op smaak brengen met zout en peper
  15. Garneer met een streepje room en wat paprikapoeder

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha