Broccolisoep met ei romige

soep
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1089 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snipper het ui
  2. Verdeel de broccoli in roosjes en de stelen in stukjes
  3. Smelt de boter in de pan
  4. Bak het ui zachtjes 2 minuten
  5. Schep de broccoli erdoor
  6. Giet de melk en 1 dl water erbij en laat de broccoli in 8-10 minuten zachtjes gaarkoken
  7. Schep na 5 minuten enkele broccoliroosjes uit de pan
  8. Pureer de soep met de staafmixer
  9. Kook het ei in 10 minuten hard
  10. Verwarm de soep zachtjes met 2 dl water en het bouillonblokje
  11. Laat 1 minuut zachtjes doorkoken
  12. Pel het ei, snij de pakjes eraf en snij het ei in 4 mooie plakjes
  13. Breng op smaak met nootmuskaat en peper
  14. Schep in 2 borden en garneer met broccoliroosjes, plakjes ei en een lepeltje crème fraîche

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha