Champignon-aardappelsoep

soep
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1473 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de kleingesneden ui ca 3 minuten
  2. Voeg de plakjes champignons toe en fruit deze ca 3 minuten mee
  3. Voeg de blokjes aardappel toe en fruit het geheel onder regelmatig omscheppen nog ca 5 minuten
  4. Voeg de stukjes tomaat, de fijngehakte peterselie en de bouillon toe en breng de soep aan de kook
  5. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de soep ca 15 minuten zachtjes koken
  6. Maak de maïzena aan met wat water en bind hiermee de soep
  7. Maak het geheel op smaak met wat zout en peper
  8. Roer de zure room vlak voor het serveren door de champignon-aardappelsoep

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha