Erwtensoep groene

soep
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1027 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Dop de erwten, was de peulen en week ze een paar uur
  2. Laat ze in een pan met zware bodem in de bouillon 20 minuten sudderen
  3. Pureer de peulen en zet de puree apart
  4. Fruit de ui en de peterselie en voeg de gedopte erwten en een beetje water toe
  5. Laat dit met het deksel op de pan 20 minuten koken
  6. Roer af en toe en voeg water toe tot de erwten gaar zijn
  7. Bak in een koekenpan in olie de broodblokjes omscheppend bruin en zet ze warm weg
  8. Voeg de peulenpuree bij de erwten en laat het geheel even sudderen
  9. Voeg naar smaak peper en zout toe en dien de soep op met de croûtons

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha