Fazantensoep met sherry heldere

soep
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1300 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Voor de fond: Verwijder het borstvlees en de bovenbouten van de fazant
  2. Hak de fazanten- en kippenkarkas in stukken
  3. Sauteer in een weinig olie, voeg een grof gesneden wortel en een ui toe en laat meekleuren
  4. Tomateer lichtjes (=er 1 eetlepel tomatenpuree doorroeren)
  5. Breng het water aan de kook met de niet versneden gereinigde groenten
  6. Voeg de mergpijpen en de kruiden toe
  7. Laat 1 uur lichtjes koken
  8. Voeg de karkassen en de gesauteerde groenten toe en laat nog 1 uur trekken
  9. Ontvet en ontschuim regelmatig
  10. Bak het borst- en boutvlees even aan in boter en laat het een 10tal minuten garen in de fond
  11. Schep het gare vlees uit de fond en houd het apart voor het garnituur
  12. Zeef de fond en ontvet hem zeer goed
  13. Voor het klaren: Snijd de groenten in dobbelsteentjes en meng met de tomatenpuree, het rundergehakt, de kruiden en de eiwitten
  14. Klop los met de klopper
  15. Giet de fond erop, breng onder regelmatig roeren naar het kookpunt en laat 1/2 uur op een klein vuurtje trekken
  16. Passeer door een neteldoek en warm terug op
  17. Voor het garnituur: Maak julienne van wortel, knolselder en prei en kook ze gaar in kokend gezouten water
  18. Verfris
  19. Snijd het vlees in julienne en pluk de kervel
  20. Verdeel de sherry en de rest van het garnituur in consommétassen en giet er de kokende consommé over
  21. Versier met kervelplukjes en dien warm op

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha