Garmugia Italiaanse voorjaarsgroentesoep

soep
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 698 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. De afgelopen weken ben ik op vakantie geweest in Italië
  2. Net als vorig jaar heb ik de recepten van wat ik heb gekookt genoteerd
  3. De recepten zijn voor 2 personen
  4. Maak de artisjok schoon, door alle harde bladen te verwijderen, de stengel af te snijden, en de punten van de resterende blaadjes af te knippen
  5. Snijd de artisjok in parten en verwijder het hooi
  6. Haal niet te weinig blaadjes weg, de buitenste blijven te taai voor deze soep
  7. Doe de artisjokstukken in een kom met water en voeg het citroensap toe
  8. Maak de asperges schoon
  9. Groene asperges hoeven meestal niet geschild te worden maar controleer dit, en snijd houtige uiteinden weg
  10. Snijd de asperges in stukjes
  11. Snipper de ui
  12. Verhit twee eetl olijfolie in een ruime kookpan en bak de uitjes op matig vuur aan
  13. Doe de spekblokjes erbij en laat die even meebakken
  14. Voeg de gehakt in vlokjes toe en laat dit samen 10 minuten zacht bakken
  15. Giet de artisjokstukken af en doe ze in de pan, samen met de bouillon
  16. Breng aan de kook en laat 10 minuten met de deksel op de pan koken
  17. Doe er dan de aspergestukjes en de verse doperwten bij, flink peper en evt nog wat zout naar smaak
  18. Breng opnieuw aan de kook en laat nu 30 minuten koken
  19. Snijd een paar sneden van het toscaanse brood
  20. Verhit weinig olijfolie in een ruime koekenpan en bak het brood aan beide kanten krokant
  21. Schaaf de kaas in grove snippers
  22. Gebruik flinke soepkommen of diepe borden
  23. Doe in iedere kom of bord een snee gebakken brood
  24. Strooi de kaassnippers erover en schep de groentesoep eroverheen

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha