Gerookte knoflooksoep met tomaat

soep
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 90 minuten
  • Bekeken: 3525 x
  • Keuken: Nederland
  • Reacties: 1 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 C
  2. Snijd de tomaten in partjes, hak de ui grof en verdeel de knoflook in teentjes, maar schil ze niet
  3. Doe de tomaten, ui, knoflook en rozemarijn in een braadslee
  4. Voeg de olijfolie toe, kruid met zout en peper en zet 1 uur in de oven tot de groenten zacht zijn
  5. Maak intussen de knoflookroom en de croutons
  6. Meng de knoflook door de room en kruid met zout en peper
  7. Zet opzij
  8. Snijd het brood in blokjes van 0,5 cm
  9. Meng ze met de olijfolie, chilipoeder en zout
  10. Verhit een pannetje op middelhoog vuur en bak de croutons in enkele minuten goudbruin
  11. Haal de groenten uit de oven en verwijder de knoflook
  12. Doe de inhoud van de braadslee in een grote pan en voeg de uitgeperste tenen knoflook toe
  13. Pureer de groenten met de tomatenpuree, aceto balsamico en 1/2 liter water
  14. Kruid met zout en peper, warm de soep op en dien op met een lepel knoflookroom en enkele croutons
  15. Versier met wat fijngehakte rozemarijn

Soortgelijke recepten

Reacties op dit recept (1)

  • Bezoeker24 mrt 2012 om 09:15 Reageer

    beetje onduidelijk.. hoe kom ik aan zongedroogde tomatenpuree en hoe maak je de knoflookroom ?


Reageer zelf op dit recept

kaptcha