Groentebouillon marmite Saus voor bij zalm

soep
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1719 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. maak deze bouillon in het seizoen van mosselen en erwtensoep, er zijn dan gesneden groentepakketten te koop, dat bespaart een hoop snijwerk
  2. Ze hebben juist de goede verhouding van de verschillende groenten en bevatten geen kool
  3. Gebruik geen soepgroente of andere groentemixen, daar zit kool in die de marmite bitter maakt
  4. Kan goed (in kleine doosjes) worden ingevroren
  5. Vul de pan met 1/3 van alle groenten en kruiden en zoveel water dat alles ruim onder staat en laat op laag vuur 3 uur trekken
  6. Zet een zeef op een andere pan, giet de groentebouillon hierin, dek de zeef af met plasticfolie en zet daar een met warm water gevulde pan op, zodat alle vocht uit de groente wordt geperst
  7. Doe de helft van de resterende groenten en kruiden in de schoongemaakte pan, doe er de gezeefde groentebouillon bij, vul aan met water tot alles onder staat en herhaal het bovenstaande
  8. Herhaal dit nog één keer
  9. Zeef de marmite door een (celstof) passeerdoek, kook hem tot de helft in, laat hem afkoelen en vries hem in porties in
  10. Blus er, aangelengd met dezelfde hoeveelheid water, jus mee af, 'moedig' er sauzen mee aan of kook eens linzen in gelijke delen groentebouillon en fond blanc
  11. Saus bij zalm Meng 1 dl marmite, 1 dl room, wat peper, zout en citroensap met een mixer door elkaar

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha