Hoyoklitosoep

soep
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 697 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Ontdoe de hoyoklito's van hun schelp
  2. Dit kan eenvoudig met een lepel en een mes
  3. Doen ze in een grote soeppan, gevuld met water en laat ze ± 10 minuten koken
  4. Snijd de ananas en de meloen in kleine blokjes en zet die een half uur in de koelkast
  5. Pers de sinaasappels uit en voeg het sap aan het kokende water toe
  6. Klop de eiwitten en vermeng het met 1/4 dl melk
  7. Vermeng de rest van de melk met de stukjes ananas en watermeloen
  8. Voeg, als de hoyoklito's gaar zijn, de melk met de ananas en de watermeloen toe
  9. Voeg ook het eiwit met de melk toe en roer alles goed door
  10. Laat de soep niet meer koken, om schifting van de melk te voorkomen
  11. Hak de uien fijn, voeg ze bij de soep en roer ze er goed door
  12. Laat de soep nu nog 5 minuten op een heel laag vuur staan
  13. Voeg naar smaak peper en zout (en eventueel wat suiker) toe en garneer de soep met wat peterselie
  14. U kunt er brood bij geven

Reageer zelf op dit recept

kaptcha