Jie woei tong mien trad maaltijdsoep met eiermie

soep
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 916 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Bereid de mie zoals aangegeven op de verpakking
  2. Spoel de mie af onder stromend koud water
  3. Laat hem goed uitlekken
  4. Leg de gedroogde champignons in een kommetje
  5. Schenk zoveel kokend water erover dat ze goed onder staan
  6. Week ze ± 30 minuten
  7. Verwijder daarna de stelen en snijd de hoeden in smalle reepjes
  8. Zeef het weekvocht en voeg 2 dl hiervan toe aan de bouillon
  9. Voeg aan het losgeroerde ei wat zout, peper en de sesamolie toe
  10. Bak hiervan een omeletje
  11. Laat de omelet afkoelen en snijd hem in smalle reepjes
  12. Verhit de olie in een wok
  13. Fruit hierin 30 seconden de knoflook en de gemberwortel
  14. Verwijder ze daarna uit de olie
  15. Bak dan onder voortdurend omscheppen het vlees even in de olie en voeg vervolgens de kool, prei, bamboescheuten en paddestoelen toe
  16. Schep alles enkele malen goed om
  17. Doe daarna de bouillon erbij en laat alles 5 minuten zachtjes koken
  18. Doe de mie erbij
  19. Laat de soep nog 1 minuut koken
  20. Voeg de sojasaus en eventueel nog wat zout toe
  21. Schep de soep in kommen of borden en strooi de reepjes omelet erover

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha