Kakavia Griekse vissoep1

soep
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1251 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de vis en bestrooi met wat zout
  2. Verhit 3 lepels olie in een grote zware pan en bak ui, lente-ui en prei glazig
  3. Bak de knoflook kort mee
  4. Voeg de tomaten toe
  5. Zet het vuur dan hoog en bak de tomaten enkele minuten
  6. Doe selderij, venkel en peterselie erin
  7. Doe er 2 a 2
  8. 5 liter water bij, zout, flink peper, tijm en laurier en breng aan de kook
  9. Laat 10 minuten doorkoken op halfhoog vuur
  10. Doe de vis erin (zorg dat het onderstaat!) en voeg 4 lepels olie toe
  11. Kook zachtjes doortoe de vis gaar is, maar niet uit elkaar valt
  12. Neem de vis uit de pan en verdeel in mooie stukken
  13. Verdeel het brood over diepe borden, doe de vis erover
  14. Breng de soep op smaak met citroensap, zout en peper

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha