Kerrie pompoensoep met rookworst

soep
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1535 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de pompoen, snijdt hem door midden en snijdt het zachte binnengedeelte eruit
  2. Snijdt de pompoen in blokjes
  3. Maak de ui schoon en snipper deze heel fijn
  4. Breng in een pan de bouillon met de pompoenblokjes aan de kook en laat het zachtjes 10 – 15 minuten koken tot de pompoenblokjes gaar zijn
  5. Schep met een schuimspaan de pompoenblokjes uit de bouillon
  6. Verhit de boter in een pan en fruit hierin eventjes de ui en de kerriepoeder
  7. Roer dan de bloem erdoor en giet beetje voor beetje de bouillon er door
  8. Blijf roeren tot er een licht gebonden soep ontstaat
  9. Snijdt de rookworst in plakjes en doe deze samen met de pompoenblokjes, koffieroom en de dille in de soep
  10. Breng de soep op smaak met peper en zout

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha