Kerrie-broccolisoep met appel en kruidenroom

soep
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1790 x
  • Reacties: 1 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snipper de ui
  2. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes
  3. Verdeel de broccoli in kleine roosjes
  4. Smelt de boter en fruit de ui met het kerriepoeder goudgeel en glazig
  5. Roer de bloem erdoor en breng het aan de kook
  6. Schenk er beetje bij beetje de bouillon bij en breng dit al roerend aan de kook
  7. Voeg de stukjes appel en de koffieroom toe en laat de soep op laag vuur ± 15 minuten koken
  8. Neem 4 eetlepels van de appelstukjes uit de soep en pureer de soep met een staafmixer of wrijf haar door een zeef
  9. Voeg de broccoliroosjes toe en kook ze in ± 7 minuten beetgaar
  10. Roer de peterselie door de crème fraîche en breng op smaak met zout en peper
  11. Verdeel de achtergehouden appelstukjes over 4 borden en schep de soep erover
  12. Schep in elk bord een flinke lepel kruidenroom

Soortgelijke recepten

Reacties op dit recept (1)

  • Bezoeker15 feb 2007 om 16:30 Reageer

    de soep was heerlijk.met dank


Reageer zelf op dit recept

kaptcha