Kerriesoep met gehaktballetjes

soep
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1086 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Begiet bij gebruik van gedroogde kokos eerst met het kokende water en laat weken
  2. Vermeng voor de gehaktballetjes alle ingrediƫnten en maak balletjes ter grootte van een walnoot
  3. Doe de geweekte kokos in een doekje, pers er zoveel mogelijk van het vocht uit en vang dat op in een kom
  4. Verhit de olie in de wok of braadpan en bak de gehaktballetjes al omscheppend aan alle kanten mooi bruin
  5. Neem ze met een schuimspaan uit de pan
  6. Veeg met een stuk keukenpapier de achtergebleven olie uit de wok en doe er 1 theelepel nieuwe in
  7. Fruit al roerend in 30 seconden de kruiden even aan, zodat ze volledig op smaak komen
  8. Voeg de uien en knoflook toe en bak nog 3 minuten
  9. Voeg krap 1 liter kokend water en de kokosmelk toe, laat het al roerend aan de kook komen en laat op laag vuur 5 minuten trekken
  10. Giet het dan door een fijne zeef in een schone pan
  11. Voeg de gehaktballetjes aan de soep toe en proef of extra kruiden nodig zijn
  12. Serveer de soep heet

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha