Kikkerbilletjessoepje met spinazie

soep
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 735 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak een gevogeltefond: breng de kippenkarkassen samen met wortelen, de uien, de prei en de selder aan de kook in 5l water
  2. Doe er tijm, laurier, look, peperbollen en zout bij
  3. Laat minstens 1 uur trekken
  4. Passeer de fond
  5. Kook de kikkerbillen gaar in een weinig bouillon (gevogeltefond)
  6. Verwijder het vlees van de beentjes
  7. Laat de fond inkoken tot ongeveer 3 l
  8. Verwijder de nerven uit de spinazie, was en gaar ze zonder deksel enkele ogenblikken in kokend gezouten water
  9. Verfris onder koud stromend water
  10. Laat uitlekken en duw voorzichtig uit
  11. Hak ze
  12. Maal de spinazie met een weinig bouillon fijn in een blender of met de mixer
  13. De spinazie moet heel fijn gemalen worden, omdat dit de kleur van de soep bepaalt
  14. Maak een roux: smelt de boter, roer er de bloem onder en laat drogen op het vuur
  15. Bind hiermee de bouillon (ongeveer 3 l) en laat enkele minuten inkoken
  16. Voeg de gemalen spinazie bij de bouillon, maar laat niet meer koken, want de soep mag niet verkleuren
  17. Breng op smaak met peper en zout
  18. Klop de eierdooiers met de room los en giet deze liaison op het kikkerbillenvlees in de soepkom
  19. Vul aan met de soep
  20. Roer even, zodat de eierdooiers niet stollen

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha