Kippensoep met ma en yoghurt

soep
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 769 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Leg in een ruime pan de soepkip net onder water en voeg de bleekselderij, de takjes peterselie, de ui, foelie, laurier, peperkorrels en zout toe
  2. Breng de soep tegen de kook aan en laat hem 1 uur trekken met het deksel op de pan
  3. Klop alvast de slagroom met een snufje zout stijf en roer die met de yoghurt om
  4. Neem de kip uit de pan, haal het vlees van de botten en snijd het klein
  5. Zeef de bouillon en verwarm hem met het kippenvlees en de uitgelekte maïskorrels
  6. Roer er de gehakte peterselie, de bieslookringetjes en de eieren bij, warm even door en schenk de soep in grote kommen
  7. Schep in elke kom een flinke lepel roomyoghurt

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha