Kippensoep met mie

soep
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 995 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng in een grote pan voldoende water aan de kook om de mie te koken
  2. Voeg de mie aan het water toe en kook net lang genoeg om ze beetgaar te houden
  3. Volg de voorschriften op de verpakking, de kooktijden zijn per soort erg verschillend
  4. Giet de mie af en spoel met koud water om plakken tegen te gaan
  5. Maak in de wok de olie heet, bak al omscheppend de stukjes kip 1-2 minuten en haal ze met een schuimspaan uit de pan
  6. Bak in de achtergebleven olie de reepjes kool eveneens 1-2 minuten
  7. Strooi er suiker en zout over en schenk de wijn en de sojasaus erbij
  8. Laat even door en door heet worden en voeg dan de kippenbouillon, kip en mie toe
  9. Warm alles goed door, maar laat de soep in geen geval meer koken, anders wordt de mie te zacht
  10. Schep de soep in verwarmde kommen of borden en dien direct op

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha