Kippensoep met rijst

soep
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2954 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui 3 minuten
  2. Voeg de stukken kip toe en bak deze rondom lichtbruin
  3. Voeg het water, de ringen prei, de plakken wortel, de grof gehakte peterselie en wat zout en peper toe
  4. Breng het geheel aan de kook
  5. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 45 minuten zachtjes koken tot de stukken kip gaar zijn
  6. Neem de stukken kip met een schuimspaan uit de pan, verwijder het vel en ontbeen ze
  7. Snijd het kippevlees in stukjes
  8. Voeg de rijst aan de soep toe en breng alles opnieuw aan de kook
  9. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 20 minuten zachtjes koken tot de rijst gaar is
  10. Roer de stukjes kippevlees, de blokjes ham en de stukjes tomaat door de soep en laat hem door en door warm worden

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha