Kippensoep oma s

soep
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 3177 x
  • Reacties: 1 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng de kip met de hartjes, maagjes en levertjes, bouillontabletten en 1 1/2 liter koud water aan de kook, draai het vuur laag en schuim de soep af tot er geen schuim meer komt bovendrijven
  2. Voeg het bouquet garni toe en laat de soep minstens 4 uur zachtjes trekken
  3. Schep de kip, hartjes, maagjes, levertjes en het bouquet garni dan uit de soep
  4. Schep het grootste deel van het vet van de soep en zeef de soep
  5. Breng de heldere bouillon met de vermicelli opnieuw tegen de kook aan
  6. Snijd de wortel uit het bouquet garni, het kipvlees (zonder vel), de hartjes, maagjes en levertjes in grove stukken en voeg ze aan de soep toe
  7. Strooi er voor het serveren de peterselie over
  8. Serveer bij de soep in stukken gebroken vlechtbrood, besmeerd met wat van het aromatische kippenvet

Soortgelijke recepten

Reacties op dit recept (1)

  • Bezoeker30 nov 2007 om 13:36 Reageer

    heey mensen wij zijn 3 drie kinderen van de opbare basisschool O.B.S het palet en we moeten een werkstuk maken voor school en we willen 'graag soep meken maar we mogen zelf weten welke maar het moet voor 24 en moeten dan wel een soep maken die de hele klas lust..... en de hele klas lust kippensoep.... en daarom willen we dat graag maken maar we moeten weten hoeveel we dan nodig hebben voor 24 kinderen..... snapt u?...... met vriendelijke groet de 3 drie kinderen Mikey, Ilona, Samantha..... en nog veel kusjes van de kinderen doei doei..... we laten ngo wel een reactie achter als we de soep hebben gemaakt dan laten we weten hoe ze heeft gesmaak....


Reageer zelf op dit recept

kaptcha