Knolselderij-aardappelsoep

soep
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1828 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Fruit de groenten goed roerend 5 minuten in de boter
  2. Voeg de bouillon, peper en laurierbladen toe, sluit de pan, breng de soep aan de kook en laat haar sudderen tot de groenten zacht zijn
  3. Verwijder de laurierbladen, pureer het groentemengsel in een foodprocessor en verhit de soep weer
  4. Klop de eidooiers door de melk, klop er 1 1/2 dl van de hete soep door en giet deze massa bij de rest van de soep
  5. Laat de soep koud worden, voeg de slagroom toe en koel de soep dan in de koelkast
  6. Breng de soep op smaak met wat zout en serveer haar, versierd met de kappertjes
  7. U kunt de soep ook heet opdienen
  8. Laat dan de slagroom weg en vervang die door 1 1/2 dl volle melk
  9. Garneer met fijngehakt selderijgroen

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha