Knolselderijcremesoep

soep
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 40 minuten
  • Bekeken: 3871 x
  • Keuken: Nederland
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Boven- en onderkant van knolselderij dun eraf snijden
  2. Rest van knolselderij met groot mes in plakken snijden
  3. Plakken schillen, wassen en in blokjes snijden
  4. Tot gebruik bewaren in ruim water met 2 eetlepels citroensap
  5. Sjalotjes pellen en snipperen
  6. In grote pan boter smelten
  7. Sjalotjes ca
  8. 2 minuten zachtjes bakken
  9. Knolselderijuit water halen en ca
  10. 1 minuut al omscheppend meebakken
  11. Bouillontablet, tijm en 6 dl water toevoegen
  12. Selderij in ca
  13. 20 minuten op laag vuur gaar koken
  14. Tijm uit pan nemen
  15. Met schuimspaan enkele blokjes knolselderij eruit nemen
  16. Soep met staafmixer of in keukenmachine glad pureren
  17. (Soep opnieuw verwarmen
  18. ) 1 Eetlepel citroensap, cognac of vieux en 2/3 deel van creme fraiche erdoor roeren
  19. Op smaak brengen met zout en peper
  20. Soep in vier borden scheppen en rest van creme fraiche erin scheppen
  21. Serveren met kaasstengels

Reageer zelf op dit recept

kaptcha