Specials
Hamburger recepten
Barbecue recepten
Kerst recepten
Halloween recepten
Thanksgiving recepten
» Alle specials
Recepten
Nieuwste recepten
Hoogst gewaardeerde
Meest bekeken
Knolselderijcremesoep
soep
Portie:
4 personen
Kooktijd:
40 minuten
Bekeken:
4571 x
Keuken:
Nederland
Print
Ingrediënten
1 knolselderij (kleine)
3 eetlepels citroensap
2 sjalotjes
25 g roomboter
1 kruidenbouillontablet
1 takje tijm
1 eetlepel cognac of vieux
1 bekertje creme fraiche (125 ml)
zout
peper (versgemalen)
Bereiding
Boven- en onderkant van knolselderij dun eraf snijden
Rest van knolselderij met groot mes in plakken snijden
Plakken schillen, wassen en in blokjes snijden
Tot gebruik bewaren in ruim water met 2 eetlepels citroensap
Sjalotjes pellen en snipperen
In grote pan boter smelten
Sjalotjes ca
2 minuten zachtjes bakken
Knolselderijuit water halen en ca
1 minuut al omscheppend meebakken
Bouillontablet, tijm en 6 dl water toevoegen
Selderij in ca
20 minuten op laag vuur gaar koken
Tijm uit pan nemen
Met schuimspaan enkele blokjes knolselderij eruit nemen
Soep met staafmixer of in keukenmachine glad pureren
(Soep opnieuw verwarmen
) 1 Eetlepel citroensap, cognac of vieux en 2/3 deel van creme fraiche erdoor roeren
Op smaak brengen met zout en peper
Soep in vier borden scheppen en rest van creme fraiche erin scheppen
Serveren met kaasstengels
Reageer zelf op dit recept
Naam:
*
Vul het nummer in:
*
Reactie:
*
Populair
Bekeken
De populairste recepten:
Aardbeienflip
Champignonsoep met kruidenkaas
Valentijns koekjes
De meest bekeken recepten:
Jamie Olivers Tomaten- en paprikasoep met basilicu...
679091x
Biefstuk met cognacsaus heerlijk voor de kerstdage
542183x
Jamie oliver aardappel partjes uit de oven
422875x
Categorieën
bbq
bijgerechten
borrelhapjes
brood
desserts
dranken
feestdagen
hoofdgerechten
ijs
magnetron
ovenschotels
pannenkoeken
pasta
risotto
salades
sauzen
soep
tapas
vegetarisch
vis
vlees
voorgerechten
wok