Koriandersoep met tomaat en feta

soep
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 842 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snipper het sjalotje
  2. Snij de courgette in stukjes
  3. Houd 4 takjes koriander achter voor garnering, knip de rest boven een kom fijn
  4. Smelt de boter in een soeppan
  5. Schep sjalot, courgette en chilipoeder erdoor en smoor afgedekt in 3 minuten zachtjes gaar
  6. Voeg ¾ l water toe
  7. Verkruimel de bouillonblokjes erover
  8. Roer de koriander erdoor, breng aan de kook en laat afgedekt 5 minuten zachtjes koken
  9. Ontvel de tomaat en snij het vruchtvlees in blokjes
  10. Snij de feta in kleine blokjes
  11. Neem de soep van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep
  12. Verwarm opnieuw zachtjes
  13. Roer de maïzena glad met 1 lepel water
  14. Roer bij de soep en roer tot de soep licht bindt
  15. Op smaak brengen met zout en peper en tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten
  16. Verwarm 4 soepborden
  17. Verwarm de soep, roer af en toe en schep in de borden
  18. Leg in het midden van elk bordje een bergje tomaat en feta en garneer met de rest van de koriander

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha