Ma met kip

soep
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 776 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de kip in vieren, haal de ingewanden eruit en spoel alles onder de koude kraan goed schoon
  2. Verwijder vooral de bloedresten
  3. Leg de stukken kip, de ingewanden, ui, wortel, bleekselderij, peperkorrels en takjes peterselie in een soeppan en schenk er 1 liter water op
  4. Bestrooi met wat zout en breng aan de kook
  5. Laat op laag vuur 30-40 minuten trekken
  6. Giet de soep dan door een zeef in een schone pan
  7. Maak de kip schoon, gebruik alleen het witte vlees en snijd dat In smalle reepjes
  8. Pureer de helft van de maïskorrels in een blender en doe dit samen met de overgebleven korrels in de soep
  9. Laat op laag vuur 5 minuten binden
  10. Voeg de kip toe, laat nog even door en door heet worden en breng eventueel op smaak met wat extra zout en peper
  11. Schep de soep in verwarmde kommen en dien op, gegarneerd met gehakte peterselie of bieslook

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha