Metagee gevulde vissoep met dumplings uit Guyana

soep
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1697 x
  • Reacties: 2 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Voor de dumplings: zeef bloem, bakpoeder en maismeel boven een mengkom
  2. Voeg zout en boter toe
  3. Schenk er langzaam water bij, terwijl u het geheel tot een stevig deeg kneedt (wellicht hebt u niet al het water nodig)
  4. Rol het deeg in kleine balletjes en zet deze apart
  5. Voor de soep: wrijf de vis in met citroensap, zout, peterselie en tijm en zet deze zo weg
  6. Breng het water aan de kook in een grote pan
  7. Voeg bananen, yam, zoete aardappelen, cassave, peperkorrels, tijm, knoflook en kokosmelk toe
  8. Laat dit 15-20 minuten zachtjes koken bij matige temperatuur tot er wat vloeistof verdampt is
  9. Doe dan de wortel, ui en vis erbij en laat dit 5 minuten pruttelen
  10. Voeg de dumplings toe, leg een deksel op de pan en laat het nog eens 10 minuten zachtjes koken
  11. Til in die tijd het deksel niet op, want anders worden de dumplings niet zacht en sponzig
  12. Meteen opdienen

Soortgelijke recepten

Reacties op dit recept (2)

  • Bezoeker05 sep 2011 om 21:54 Reageer

    Lekker! Hier nog een website waar je recepten van Dumplings kan vinden:http://dumplings.eu/recepten-dumplings.html

  • Bezoeker05 sep 2011 om 21:54 Reageer

    <a href="http://dumplings.eu/recepten-dumplings.html ">Dumpling recepten</a>


Reageer zelf op dit recept

kaptcha