Mosselsoep uit Yerseke romige

soep
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 674 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Mosselen schoonboenen
  2. Kapotte mosselen en mosselen die na een tik op het werkblad niet meer sluiten eruit halen
  3. Mosselen met wijn en slagroom aan de kook brengen
  4. Met deksel op pan ± 5 minuten op hoog vuur laten koken
  5. Pan tussendoor schudden tot mosselen open zijn
  6. Mosselen uit pan scheppen en laten uitlekken
  7. Mosselen uit schelp nemen
  8. Kookvocht door doek zeven
  9. In grote pan boter verhitten
  10. Ui op laag vuur ± 5 minuten al omscheppend bakken
  11. Bouillon en saffraan toevoegen en ± 15 minuten zacht laten koken
  12. Kookvocht van mosselen en zeekraal aan bouillon toevoegen en nog ± 5 minuten zacht laten koken
  13. Lamsoren en mosselen aan soep toevoegen en door en door verwarmen
  14. Soep op smaak brengen met zout en peper
  15. Bestrooien met salie

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha